12 Mar 2013

Hamile Yogası


4 şubat 2013'den

Ara ara gidilen yoga derslerinden sonra şimdi ilk kararlılığım.. çünkü artık kendi irademi kuvvetlendirici bir nedenim var: Rüzgar!

10 haftalıkken başladım hamile yogasına, prenatal yoga da deniyor. Zaten kayınvalidem senelerin eğitmeni olunca yoga ile yaşama başlamayan bir torun düşünülemezdiJ Normalde 12 hafta dolduktan sonra hamile yogasına başlanması öneriliyor. Fakat hem bende her şey yolunda gidiyordu, hem de hamile yogası eğitmenimiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Dilek Cengiz , yoga stüdyomuz ise Merih Kenet Yoga Stüdyosu olunca emin ellerde olduğum için başlamama izin verildi. Şimdilik haftada bir kez gidiyorum, yüzmeden de biraz vazgeçer gibi olunca ikiye çıkarmayı düşünüyorum..

Fındık ile başbaşa kaldığım 1 saat.. o kadar değerli ve güzel ki.. alıştığın bazı hareketlere vücudunun verdiği farklı cevaplar.. her hafta biraz daha büyüyen göbekle yaptığın asanalar.. nefesler.. seni doğuma hazırlayacak.. ve meditasyon.. bebeğimi zihninde somutlaştırdığın ve her seferinde gözlerimi dolduran kısa bir an.. Meditasyonda hayal ettiğim an gerçekleştiği zaman yine gözlerimde yaşları durduramayacağımı biliyorum!

Bugünkü seans ise çok farklıydı. Stresli bir günün sonrasında o kadar sakin bir saat geçirdik ki çok çok iyi geldi! 


Fotoğraflar : Ayça Oğuş'undur. www.aycaogus.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder