27 Oca 2010

Mini Cooper

2007'de Mediacat'in XL Büyük Fikir yarışmasına gönderdiğim yazıyı buraya da ekleyeyim dedim. Bizi en çok etkileyen, en beğendiğimiz marka fikrini belli sorulara cevaplar nitelikte bir yazı yazacaktık, 5. olup The Big Idea Forum 2007 konferansına katılmaya hak kazanmıştım, tabi Genki'nin büyük yardımları sayesinde, hayalimizdeki araba hakkında yazdığımız yazı:


MINI : Is it love ?
Bu marka fikri büyük çünkü kismen unutulmus, geçmiste kalan bir marka tekrardan hayata döndürüldü. Önceden bilen bilmeyen herkese kendisini kabullendirdi hem de müthis bir sevgiyle, sempatiyle… Eski tutkunlarini hayal kirikligina ugratmadan yenilendi ve yeni tutkunlar yaratti, o yüzden; Is it love? Evet o kesinlikle bir aşk!

Mini, orijinal, kendinden emin, yeniliklere açik bir hayat tarzi sunuyor. Bir kiyafetle kisi stilini nasil belli edebiliyorsa Mini de bunu sundugu çesitli aksesuar, renk, donanim kombinasyonlariyla bir araba olarak fazlasiyla yapiyor. Sirin, estetik, küçük, sportif, güçlü olma özelliklerini bir arada bulundurarak büyük bir kitlenin begenisini tatmin etmeyi vaat ediyor ve kiside özgün tasarimi, keyifli sürüsüyle büyük bir heyecan uyandiriyor. Öyle bir marka ki, kadinin ve erkegin begenisinin bu kadar birlestigi baska ne olabilir?

Eger bu marka olmasaydi eski bir tasarimin günümüze bu denli uyarlanip, çilginca bir talep olusturabilecegini göremezdim. Bunun gibi girisimlerin, canlanmalarin olabilmesi için cesaret kaynagi olusamazdi.

Mini, sadece bir araba degil; baglandigin, seni tamamlayan, hep birlikte olmak istedigin, zevkini yansitan bir marka. Rakiplerinden bu farklililigini da “Is it love?” büyük fikriyle belirtiyor, ona karsi hissedilenlerin ask oldugunu farketmemizi sagliyor ve benzer girisimlerden farkli olarak o eski ruhu basariyla geri getirdigini hatirlatiyor.


tık tık !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder